Soalan Lazimfaq-people.png

Sebaik sahaja anda tiba di pusat dialisis, pasukan penjagaan kesihatan-daripada jururawat hingga pentadbir-akan menjaga semua aspek rawatan.

Pertama, jalan masuk anda akan dibasuh oleh juruteknik penjagaan pesakit (PCT). Setelah selesai, berat anda akan ditimbang dan anda akan diiringi ke kerusi dialisis. Tekanan darah semasa anda berdiri dan duduk akan diambil dan jururawat dialisis akan memeriksa tanda-tanda penting sebelum anda disambungkan ke mesin dialisis.

Sesi dialisis biasanya mengambil masa empat jam. Pada ketika itu pasukan penjagaan anda akan memantau tekanan darah anda dan prestasi mesin dialisis. Apabila masa rawatan dialisis tamat, mereka akan memutuskan sambungan anda dari mesin dialisis dan merekodkan tanda-tanda penting anda sekali lagi.

Anda bebas membaca, menonton televisyen, bekerja atau bermain di komputer riba anda, bercakap dengan pesakit lain dan ahli pasukan penjagaan, tidur-apa sahaja aktiviti yang boleh anda lakukan dari kerusi dialisis.

Anda menghabiskan banyak masa—dan meletakkan kepercayaan yang tinggi—dengan orang yang menjaga anda. Pasukan penjagaan kesihatan buah pinggang yang begitu menyokong boleh membantu menjadikan pengalaman anda lebih menyenangkan. Di DaVita®, anda akan menerima penjagaan peribadi dan perhatian daripada pasukan profesional yang terlatih yang ingin membantu memaksimumkan kualiti hidup anda.