Iron Outreach Program DaVita

Kerjasama Antara DaVita Malaysia dan Duopharma Biotech dalam Usaha Membantu Hampir 700 Pesakit dengan Kekurangan Zat Besi.

DaVita Malaysia bekerjasama dengan Duopharma Biotech Berhad dalam program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) DaVita Malaysia untuk melancarkan Program Iron Outreach. Inisiatif ini bertujuan untuk meningkatkan tahap Heamoglobin (HB) pesakit dengan menyediakan suplemen zat besi percuma untuk hampir 700 pesakit yang layak di 39 pusat dialisis DaVita di seluruh negara. Sebilangan besar pesakit yang menjalani dialisis mengalami anemia dan tidak dapat mengekalkan atau menghasilkan sel darah merah yang sering hilang semasa rawatan heamodialisis. Program CSR bersama ini menawarkan 10 suntikan suplemen zat besi percuma kepada pesakit untuk mencapai hasil kesihatan yang lebih baik. 

“DaVita adalah penyedia penjagaan buah pinggang terkemuka di Malaysia. Kami berusaha untuk terus meningkatkan perkhidmatan kami untuk pengalaman pesakit yang lebih baik, ”kata Jesonpragash Gnaniah, Pengurus Besar DaVita Malaysia.

"Kami komited untuk memastikan bahawa rawatan dan perkhidmatan berkualiti terbaik diberikan kepada pesakit kami, dan kami menitikberatkan amalan perubatan terbaik untuk hasil klinikal yang lebih baik. Saya percaya inisiatif ini akan bermanfaat untuk ramai pesakit kami yang mengalami masalah kewangan, terutama pada masa COVID-19 yang sukar ini di mana ramai yang kehilangan sumber pendapatan mereka dan tidak dapat menjalani rawatan dialisis. ” 

"Saya berterima kasih kepada Duopharma kerana bekerjasama dengan kami untuk mencapai tahap HB pesakit dan kualiti hidup yang lebih baik," tambah Jeson.

Program Iron Outreach adalah salah satu inisiatif CSR DaVita Malaysia untuk membantu pesakit yang kurang bernasib baik. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai inisiatif – inisiatif yang lain.

logo